- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
脱脂大豆蛋白の變質に就て(其の2)
-
- 森 茂樹
- 京都帝國大學化學研究所近藤研究室
Search this article
Description
1. 脱脂大豆蛋白の變質は大豆自體の酵素に因るもので,變質の結果蛋白は一部分崩壤し,同時にプロテオース,ペプトン及び更に低級のペプチド等を生成することを明かにした.<br> 2. 變質に與る主なる蛋白はグリシニン及びフアゼオリンなることを指摘した.<br> 3. 脱脂大豆蛋白の貯藏中に於ける變質の傾向は發芽に於ける變化と類似するが,これと全く同じでないことを附言した.<br> 終りに臨み本研究を行ふに當り御懇篤なる御指導を賜りたる京都帝國大學教授近藤金助先生に謹んで感謝の意を捧げ,併せて實驗材料の入手に當り特別なる配慮を忝うせし豐年製油株式會社菊池土用三氏に深く謝意を表する.尚本研究は文部省科學研究費の補助によつて遂行し得たのである.記して以て感謝の意を表する次第である.
Journal
-
- Nippon Nōgeikagaku Kaishi
-
Nippon Nōgeikagaku Kaishi 20 (2), 111-114, 1944
Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001204535136384
-
- NII Article ID
- 130001217856
-
- ISSN
- 18836844
- 00021407
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed