リエントラント型ナノ細孔の形成によるアルミニウム表面の沸騰開始点低下

  • 中島 大希
    ㈱UACJ マーケティング・技術本部 R&Dセンター
  • 黒谷 昇平
    九州大学 工学研究院 機械工学部門
  • シェン ビャオ
    筑波大学 大学院システム情報工学研究群
  • 戸次 洋一郎
    ㈱UACJ マーケティング・技術本部 R&Dセンター
  • 森 昌司
    九州大学 工学研究院 機械工学部門 九州大学 カーボンニュートラル国際研究所
  • 高田 保之
    九州大学 カーボンニュートラル国際研究所

書誌事項

タイトル別名
  • Lowering the Boiling Initiation Point of Refrigerants on Aluminum Surfaces Via Formation of Porous Type Anodic Oxide with Re-Entrant Structures
  • リエントラントガタ ナノサイコウ ノ ケイセイ ニ ヨル アルミニウム ヒョウメン ノ フットウ カイシテン テイカ

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説明

<p>Porous-type anodic oxide with re-entrant structures formed by two distinct anodizing processes suppressed the delay of boiling initiation. Even after long-term boiling, the nanostructured oxide surface maintained its structure. Moreover, the boiling cooling performance of hydrofluoroether-7100 was equal to that before the test.</p>

収録刊行物

  • 表面技術

    表面技術 76 (1), 50-53, 2025-01-01

    一般社団法人 表面技術協会

参考文献 (14)*注記

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