流体食品ポンプの性能と内部流れに関する研究

  • 重光 亨
    徳島大学 大学院 ソシオテクノサイエンス研究部
  • 福富 純一郎
    徳島大学 大学院 ソシオテクノサイエンス研究部
  • 岡本 慎司
    徳島大学 大学院 先端技術科学教育部
  • 久保 慧史
    徳島大学 大学院 先端技術科学教育部

書誌事項

タイトル別名
  • Study on Performance and Internal Flow of Fluid Food Pump
  • リュウタイ ショクヒン ポンプ ノ セイノウ ト ナイブ ナガレ ニ カンスル ケンキュウ

この論文をさがす

抄録

Fluid machineries for fluid food have been used in wide variety of field i.e. transportation, filling and improvement of the quality of fluid food. Although, flow conditions of it are quite complicated because fluid food is different from water. Therefore, the design method based on the internal flow conditions is not conducted. In this research, turbo-pump having small number of blade number was used to decrease shear loss and keep wide flow passage. In this paper, performance and internal flow conditions of turbo-pump using low viscous fluid were clarified by experimental and numerical analysis results.

収録刊行物

  • ターボ機械

    ターボ機械 39 (6), 366-372, 2011

    一般社団法人 ターボ機械協会

参考文献 (6)*注記

もっと見る

詳細情報

問題の指摘

ページトップへ