International collaborative study on foods, microbiota, and life style diseases of Asians
-
- Nakayama Jiro
- Principal Investigator
- 九州大学
-
- 森永 由紀
- Co-Investigator
- 明治大学
-
- 町田 光史
- Co-Investigator
- 早稲田大学
-
- 善藤 威史
- Co-Investigator
- 九州大学
-
- 中尾 洋一
- Co-Investigator
- 早稲田大学
About This Project
- Japan Grant Number
- JP20KK0130 (JGN)
- Funding Program
- Grants-in-Aid for Scientific Research
- Funding Organization
- Japan Society for the Promotion of Science
Kakenhi Information
- Project/Area Number
- 20KK0130
- Research Category
- Fund for the Promotion of Joint International Research (Fostering Joint International Research (B))
- Allocation Type
-
- Multi-year Fund
- Review Section / Research Field
-
- Medium-sized Section 38:Agricultural chemistry and related fields
- Research Institution
-
- Kyushu University
- Project Period (FY)
- 2020-10-27 〜 2024-03-31
- Project Status
- Completed
- Budget Amount*help
- 18,720,000 Yen (Direct Cost: 14,400,000 Yen Indirect Cost: 4,320,000 Yen)
Research Abstract
インドネシア、タイ、フィリピン、モンゴル各国に特徴的な食品の直接的あるいは腸内フローラを介する抗生活習慣病効果(特に抗2型糖尿病効果)について、オミックス解析にセルベースのエピゲノム解析を加えて網羅的に解析する。また、各国被験者の糞便や発酵食品から抗糖尿病効果を示す有益菌を分離し、ゲノム解析と抗糖尿病機能解析を行う。そして、各国の伝統的食文化の重要性を改めて認識し、食のグローバル化にアジア人の体をどのように適応させていくべきか、腸内フローラの観点から提言することを目的とする。
Keywords
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1040567901053659776
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- KAKEN