International collaborative study on foods, microbiota, and life style diseases of Asians

About This Project

Japan Grant Number
JP20KK0130 (JGN)
Funding Program
Grants-in-Aid for Scientific Research
Funding Organization
Japan Society for the Promotion of Science

Kakenhi Information

Project/Area Number
20KK0130
Research Category
Fund for the Promotion of Joint International Research (Fostering Joint International Research (B))
Allocation Type
  • Multi-year Fund
Review Section / Research Field
  • Medium-sized Section 38:Agricultural chemistry and related fields
Research Institution
  • Kyushu University
Project Period (FY)
2020-10-27 〜 2024-03-31
Project Status
Completed
Budget Amount*help
18,720,000 Yen (Direct Cost: 14,400,000 Yen Indirect Cost: 4,320,000 Yen)

Research Abstract

インドネシア、タイ、フィリピン、モンゴル各国に特徴的な食品の直接的あるいは腸内フローラを介する抗生活習慣病効果(特に抗2型糖尿病効果)について、オミックス解析にセルベースのエピゲノム解析を加えて網羅的に解析する。また、各国被験者の糞便や発酵食品から抗糖尿病効果を示す有益菌を分離し、ゲノム解析と抗糖尿病機能解析を行う。そして、各国の伝統的食文化の重要性を改めて認識し、食のグローバル化にアジア人の体をどのように適応させていくべきか、腸内フローラの観点から提言することを目的とする。

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