Establishment of simultaneous analysis of tase and aroma compounds
About this project
- Japan Grant Number
- JP21K19089
- Funding Program
- Grants-in-Aid for Scientific Research
- Funding organization
- Japan Society for the Promotion of Science
- Project/Area Number
- 21K19089
- Research Category
- Grant-in-Aid for Challenging Research (Exploratory)
- Allocation Type
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- Multi-year Fund
- Review Section / Research Field
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- Medium-sized Section 38:Agricultural chemistry and related fields
- Research Institution
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- Kyushu University
- Project Period (FY)
- 2021-07-09 〜 2024-03-31
- Project Status
- Completed
- Budget Amount*help
- 6,500,000 Yen (Direct Cost: 5,000,000 Yen Indirect Cost: 1,500,000 Yen)
Research Abstract
本研究は1台のMALDI-MS装置で、誘導体化などの前処理を行うことなく、香りと味成分を「そのまま」ワンストップ分析しようとするものであり、世界初の風味成分の同時分析法の提案となる。構築しようとするSALDI-MS食品分析法は、香り成分をイオン化支援材に吸着保持させ、マトリックス剤を使用することなく定量できる画期性がある。
Details 詳細情報について
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- CRID
- 1040570232414433408
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- Text Lang
- ja
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- Data Source
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- KAKEN