Exploration of agricultural and rural development approaches in the SDGs era: Empirical research on the effectiveness of nutrition-oriented agriculture.

About this project

Japan Grant Number
JP23K25089
Funding Program
Grants-in-Aid for Scientific Research
Funding organization
Japan Society for the Promotion of Science
Project/Area Number
23K25089
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
Allocation Type
  • Multi-year Fund
  • Single-year Grants
Review Section / Research Field
  • Basic Section 80010:Area studies-related
Research Institution
  • Nagoya University
Project Period (FY)
2022-04-01 〜 2027-03-31
Project Status
Granted
Budget Amount*help
15,730,000 Yen (Direct Cost: 12,100,000 Yen Indirect Cost: 3,630,000 Yen)

Research Abstract

本研究は、1)食事の慣行・栄養状況の実態解明、2)農家における農業活動・生計活動の実態解明、3)食品の機能性成分・効能の解明と栄養改善メニューの開発、4)栄養に配慮した農業の実践とその評価、5)栄養に配慮した農業・農村開発アプローチの有効性の検証の5つの研究にて構成される。これらの研究について、カンボジアを主な研究対象国として実施し、各研究成果を段階的に達成することで、「開発途上国おいて、地域住民の栄養改善に必要とされる農作物に基軸をおいた農業生産の有効性について、定性的・定量的な分析を通じて評価し、SDGs時代に即した新たな農村開発アプローチの有効性を検証する」ことを目指す。

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