Multi-omics analysis of dietary microRNAs and metabolites toward functional food pairing

About this project

Japan Grant Number
JP20H02935
Funding Program
Grants-in-Aid for Scientific Research
Funding organization
Japan Society for the Promotion of Science
Project/Area Number
20H02935
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
Allocation Type
  • Single-year Grants
Review Section / Research Field
  • Basic Section 38050:Food sciences-related
Research Institution
  • Kyushu University
Project Period (FY)
2020-04-01 〜 2023-03-31
Project Status
Completed
Budget Amount*help
17,810,000 Yen (Direct Cost: 13,700,000 Yen Indirect Cost: 4,110,000 Yen)

Research Abstract

本研究は、食機能を厳密に読み解き、機能を享受できる食べ合せを提示できる新たな概念・方法論を見出すことを主眼としている。単一の含有成分情報(量や効果の強さ)のみで機能性の良し悪しが判断されている現状の機能性食品(特定保健用食品や機能性表示食品)開発における絶対的価値観とは一線を画するものであり、食機能が複合成分の協調的な組合せ効果により顕在化するとの独自コンセプトの下、機能性発現に有効な成分の組合せに基づいた食べ合わせ「機能性フードペアリング」を提示できる革新的成分評価技術の創出に挑む研究である。

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