Structural transformation in agricultural production and marketing under the COVID pandemic: A case study on the Thai fresh fruit and vegetable export sector

About this project

Japan Grant Number
JP23K27014
Funding Program
Grants-in-Aid for Scientific Research
Funding organization
Japan Society for the Promotion of Science
Project/Area Number
23K27014
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
Allocation Type
  • Multi-year Fund
  • Single-year Grants
Review Section / Research Field
  • Basic Section 41020:Rural sociology and agricultural structure-related
Research Institution
  • Ritsumeikan University
Project Period (FY)
2023-04-01 〜 2027-03-31
Project Status
Granted
Budget Amount*help
18,200,000 Yen (Direct Cost: 14,000,000 Yen Indirect Cost: 4,200,000 Yen)

Research Abstract

本研究は、タイの青果物輸出バリューチェーンを事例として、コロナ禍が農業食料分野のグローバルサプライチェーンに及ぼす影響を同定するとともに、ウィズコロナ時代における輸出業者と作物生産者がそれにいかなる対応を施して危機的状況に適応し、事業や生産活動の回復に努め、生存や生計の持続性を確保しているかを実証的に明らかにする。具体的には、野菜と果実それぞれを主とする輸出業者および野菜生産者に対して綿密な現地対面聞き取り調査を行い、後者の生産物に残留農薬分析を施す。

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