- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Bibliographic Information
- Other Title
-
- コウレイシャ ニ オケル キノウセイ カンショク パン エ ノ イシキ
- Image of ”Functional-between-meal-bread” in older adults
- コウレイシャ ニヨル キノウセイ カンショク パン ヘノ イシキ
Search this article
Description
高齢者における栄養不良は著しく、高齢社会が進行する現在、高齢者の栄養改善は重要課題である。そこで、機能性間食パンを開発することで、栄養改善を目指すことが有用と考えられた。しかし、高齢者がどの程度パンを摂取しているのか、あるいはパンに対してどのような意識を持っているのかは定かではない。そこで、アンケート調査による実態把握を行った結果、常用的には高齢者はパンを摂取する習慣を持つことや機能性パンへの要望が高いことが明らかになった。加えて、ドライマウス状態にある高齢者も多いが、機能性パンへの需要は高く、食感への
Journal
-
- 山口県立大学大学院論集
-
山口県立大学大学院論集 7 95-100, 2006
山口県立大学
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1050001337535877376
-
- NII Article ID
- 110006199379
-
- NII Book ID
- AA11495454
-
- NDL BIB ID
- 8670548
-
- Text Lang
- ja
-
- Article Type
- departmental bulletin paper
-
- Data Source
-
- IRDB
- NDL Search
- CiNii Articles