クロロホルム-メタノール混合溶媒に溶解する小麦グリアジンの性質

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タイトル別名
  • Properties of gliadin in chloroform-methanol extracts of wheat flour
  • クロロホルム メタノール コンゴウ ヨウバイ ニ ヨウカイ スル コムギ グリアジン ノ セイシツ

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説明

Proteins from wheat flour were extracted with a chloroform-methanol mixture, 70% ethanol, 1% sodium dodecyl sulfate (SDS) and 1% SDS containing mercaptoethanol sequentially.. About 29% of the total amount of flour protein was extracted with the chloroform-methanol (2:1).mixture. The proteins in the extract were confirmed to be mainly gliadin by SDS-polyacrylamide gel electrophoresis. When freeze-dried gliadin was suspended in the chloroform-methanol mixture, about 63% of the gliadin was dissolved in this solvent. High hydrophobicity of gliadin suggests that this property may contribute to the bread-making properties of flour.

収録刊行物

  • 大阪青山大学紀要

    大阪青山大学紀要 3 45-49, 2010-03-31

    大阪青山大学『大阪青山大学紀要』編集委員会

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