Meta-fermentation system with a mixed culture for the production of optically pure l-lactic acid can be reconstructed using the minimum isolates with a simplified pH control strategy

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  • 岳, 斯源
    九州大学大学院生物資源環境科学府生命機能科学専攻システム生物工学研究コース土壌環境微生物学研究室
  • 溝口, 尊春
    九州大学大学院生物資源環境科学府生命機能科学専攻システム生物工学研究コース土壌環境微生物学研究室
  • 古原, 俊哉
    九州大学大学院生物資源環境科学府生命機能科学専攻システム生物工学研究コース土壌環境微生物学研究室
  • チョウ, ビン
    九州大学大学院生物資源環境科学府生命機能科学専攻システム生物工学研究コース土壌環境微生物学研究室
  • 渡邉, 康太
    九州大学大学院生物資源環境科学府生命機能科学専攻システム生物工学研究コース土壌環境微生物学研究室
  • 宮本, 浩邦
    千葉大学大学院園芸学研究院 株式会社サーマス 日環科学株式会社 理化学研究所生命医科学研究センター
  • 田代, 幸寛
    九州大学大学院農学研究院生命機能科学部門システム生物工学講座土壌環境微生物学研究室 九州大学大学院農学研究院附属国際農業教育・研究推進センター熱帯微生物学ユニット環境保全微生物プロセス研究分野
  • 酒井, 謙二
    九州大学大学院農学研究院生命機能科学部門システム生物工学講座土壌環境微生物学研究室 九州大学大学院農学研究院附属国際農業教育・研究推進センター熱帯微生物学ユニット環境保全微生物プロセス研究分野

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抄録

Meta-l-lactic acid fermentation from non-treated kitchen refuse was reconstructed using a combination of isolated bacterial strains under several pH control strategies. The meta-fermentation system was successfully reconstructed using a combination of Weizmannia coagulans MN-07, Caldibacillus thermoamylovorans OM55-6, and Caldibacillus hisashii N-11 strains. Additionally, a simplified constant pH control strategy was employed, which decreased fermentation time and increased production. The optimum pH (6.5) for the reconstructed meta-fermentation was favorable for the respective pure cultures of the three selected strains. The l-lactic acid production performance of the reconstructed meta-fermentation system was as follows: concentration, 24.5 g L^<−1>; optical purity, 100%; productivity, 0.341 g L^<−1> h^<−1>; yield, 1.06 g g^<−1>. These results indicated that constant pH control was effective in the reconstructed meta-fermentation with the best performance of l-lactic acid production at pH optimal for the selected bacterial growth, while the switching from swing pH control would suppress the activities of unfavorable bacterial species in un-isolated meta-fermentation.

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詳細情報 詳細情報について

  • CRID
    1050581622270220032
  • NII書誌ID
    AA12157628
  • ISSN
    18607314
    18606768
  • HANDLE
    2324/7177889
  • 本文言語コード
    en
  • 資料種別
    journal article
  • データソース種別
    • IRDB

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