市販罐詰オレンジ・ジュース中のビタミン C 含有量(家政学科)
書誌事項
- タイトル別名
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- Vitamin C content of canned orange juice at the retail level (Department of Home Economics)
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説明
市販罐詰オレンジ・ジュースについて11社の製品, 75罐の主としてビタミンC含有量を測定したが, ビタミンC強化標示のあるもの(C)は23.6∿76.4mg%の範囲で含有され, 経過日数の長いものでもほぼ30mg%を降らないし, 1罐200グラム入りであるからビタミンCのよい給源食品といえる。強化標示のないものA, B, D, E, F, G, H, I, J, Kは0∿31.2mg%の範囲にあり, 経過日数の短いものでも10mg%以下のものもある。これら10社の製品中, 4社(B, D, G, I)のものは, 若干ビタミンCの給源食品になりうると考えられるが, 残りの6社(A, E, F, H, J, K)の製品についてはビタミンC含有量が少ないので, ビタミンCの給源食品とは考えられない。
Vitamin C analyses were done on 75 samples of canned organge jucie at the retail level made in 11 different companies. The samples marked (C) which were enriched in vitamin C, contained it in the range from 23.6 to 76.4mg per cent. The results showed that they were good for the source of vitamin C, because 200ml of each can (about 500 days old) had more than 60mg of vitamin C. In the products which were not enriched in vitamin C (made in the companies of A, B, D, E, F, G, H, I, J and K) the range of containing it was 0-31.2mg per cent. Even though 100 days old, some of them had less of it than 10mg per cent. Therefore, B, D, G and I products can be a source of vitamin C, but A, E, F, H, J and K products can not.
紀要論文
収録刊行物
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- 琉球大学農学部学術報告
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琉球大学農学部学術報告 (16), 356-360, 1969-10-01
琉球大学農学部
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1050855676756855424
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- NII論文ID
- 110000220331
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- NII書誌ID
- AN00250548
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- ISSN
- 03704246
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- HANDLE
- 20.500.12000/4563
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- 本文言語コード
- ja
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- 資料種別
- departmental bulletin paper
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- データソース種別
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- IRDB
- CiNii Articles