- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Bibliographic Information
- Other Title
-
- カレイ ニ ヨル ミカク ノ ヘンカ ト ソノ ヨウイン
Search this article
Description
おいしい食物を食べることは,人生の楽しみの一つである。味覚に障害が起これば,食欲を失い,健康を維持することが難しくなる。年を取ると味覚が衰え,食が細くなる。そのため,健康な生活を送るためには味覚の維持が重要になるといえる。一般に加齢とともに味感受性が変化することが知られているが,その詳細なメカニズムは不明である。本稿では,加齢による味感受性変化とその要因について検討した筆者らの取り組みについて紹介する。
Journal
-
- 日本醸造協会誌 = Journal of the Brewing Society of Japan
-
日本醸造協会誌 = Journal of the Brewing Society of Japan 118 (1), 2-10, 2023-01
東京 : 日本醸造協会