書誌事項
- タイトル別名
-
- Study of <I>trans</I> Fatty Acid Content in Commercial Foods in Japan. IV
- ワガクニ ノ シハン ショクヒン チュウ ノ トランスガタ シボウサン ニ ツイテ 4 ルー レトルト パウチ ショクヒン オヨビ スープルイ
- Roux, Retort-pouched Food and Soup
- ルー, レトルトパウチ食品およびスープ類
この論文をさがす
説明
Trans fatty acid content of commercially available roux, retort-pouched food and soup marketed in Japan was measured by capillary gas-liquid chromatography/silver-ion thin-layer chromatography.<BR>Mean total trans fatty acid content of roux (n=53) was 15.0%, 6.6% for retort-pouched food (n=62) and 13.8% for soup (n=68). In all samples, one imported cube-type soup contained as much as 53.6% trans fatty acid. The trans-C18 : 1 isomer was the major trans isomer in the foods analyzed.<BR>The amounts of total trans fatty acids were 1.08g, 0.65g and 0.34g per serving for roux, retortpouched food and soup, respectively.
収録刊行物
-
- 日本油化学会誌
-
日本油化学会誌 48 (8), 787-791,816, 1999
公益社団法人 日本油化学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001204090711552
-
- NII論文ID
- 10005368607
-
- NII書誌ID
- AN10512582
-
- ISSN
- 18841996
- 13418327
-
- NDL書誌ID
- 4831582
-
- データソース種別
-
- JaLC
- NDLサーチ
- Crossref
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可