Water Purification and Oyster Culture Reconstruction in Closed Sea Area Using Micro Bubble Technology

  • OHNARI Hirofumi
    (株)ナノプラネット研究所
  • SATO Kiyotada
    一関工業高等専門学校(機械工学科・物質工学科・実習工場)
  • TOTANI Kazuhide
    一関工業高等専門学校(機械工学科・物質工学科・実習工場)
  • WATANABE Takashi
    一関工業高等専門学校(機械工学科・物質工学科・実習工場)
  • NAKAGAWA Yuko
    一関工業高等専門学校(機械工学科・物質工学科・実習工場)
  • CHIBA Shuichi
    一関工業高等専門学校(機械工学科・物質工学科・実習工場)
  • HATA Takashi
    高知工業高等専門学校(物質工学科)
  • MEYAMA Naoki
    徳山工業高等専門学校(土木建築工学科)
  • YAGUCHI Jun-ichi
    八戸工業高等専門学校(建設環境工学科)
  • OHNARI Yoshito
    (株)ナノプラネット研究所

Bibliographic Information

Other Title
  • マイクロバブルによる閉鎖海域の水質浄化と水産養殖の復興
  • マイクロバブル ニ ヨル ヘイサ カイイキ ノ スイシツ ジョウカ ト スイサン ヨウショク ノ フッコウ

Search this article

Description

The program of research and development on the reconstruction support from the Great East Japan Earthquake on the base of the collaboration of college of technology was conducted using micro bubble technology for the water purification and the recovery of oyster culture in Ofunato Bay. The compact, lightweight and energy-saving devices having instrumentation system of 104 micro bubble generators were developed to carry out the purification and the culture. The micro bubbles in Takonoura water area of Ofunato Bay were supplied continuously during 8 months. Oyster growth-promoting was achieved by the supply of micro bubbles in Ofunato Bay and a new cultivation method of the oyster using micro bubble technology was found by the growth.

Journal

Citations (2)*help

See more

References(5)*help

See more

Details 詳細情報について

Report a problem

Back to top