Studies on Taste of Ribonucleic Acid Derivatives

Bibliographic Information

Other Title
  • 核酸関連化合物の呈味作用に関する研究
  • カクサン カンレン カゴウブツ ノ テイミ サヨウ ニ カンスル ケンキュウ

Search this article

Description

核酸関連化合物のうち,プリン・ピリミジン塩基類,ヌクレオシド類, 2'-及び3'-モノヌクレオチド類ポリヌクレオチド類には単独ではほとんどうま味がないが, 6-ヒドロキシプリン誘導体の5'-モノヌクレオチド類には独特の呈味作用があり,これら呈味ヌクレオチド類とL-グルタミン酸ナトリウムの間に味に関し顕著な特異的相乗作用がみとめられた.

Journal

  • Nippon Nōgeikagaku Kaishi

    Nippon Nōgeikagaku Kaishi 34 (6), 489-492, 1960

    Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry

Citations (11)*help

See more

Details 詳細情報について

Report a problem

Back to top