香りに特徴ある系統‘埼玉42号’の煎茶に含まれる香気寄与成分

  • 水上 裕造
    (独)農業・食品産業技術総合研究機構野菜茶業研究所
  • 根角 厚司
    (独)農業・食品産業技術総合研究機構野菜茶業研究所
  • 高橋 淳
    埼玉県農林総合研究センター茶業研究所
  • 中島 健太
    埼玉県農林総合研究センター茶業研究所
  • 吉留 浩
    宮崎県総合農業試験場茶業支場

書誌事項

タイトル別名
  • Key Odorants in the Green Tea Cultivar ‘Saitama42’ Having Characteristic Aromas
  • カオリ ニ トクチョウ アル ケイトウ ‘ サイタマ 42ゴウ ' ノ センチャ ニ フクマレル コウキ キヨ セイブン

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抄録

The Japanese green tea cultivar ‘Saitama42’ has characteristic aroma such as the cherr y tree’s leaf. Aroma extract dilution analysis has revealed that 6 odorants namely linalool, 3-methylnonane-2,4-dione, β-damascenone, indole, coumarin and vanilline were the most prevalent odorants in ‘Saitama42’.

収録刊行物

  • 茶業研究報告

    茶業研究報告 2013 (115), 115_33-115_36, 2013

    日本茶業学会

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