Environmental impacts and profitability of organic and conventional arable farming in paddy fields
-
- Hokazono Shingo
- National Agriculture and Food Research Organization
-
- Hayashi Kiyotada
- National Agriculture and Food Research Organization
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 水田における有機・慣行作物生産の環境影響と経済性
- Comparison of continuous and rotational cropping systems for rice, barley, and soybean production
- 稲・麦・大豆に関する連作と輪作の比較
Abstract
日本の耕地の半分以上を占める水田には、水稲以外にも麦や大豆等の畑作物が多様な輪作方式で組み合わされて栽培されている。本研究では、関東において水田転作による麦・大豆の生産が盛んな栃木県のデータを使用して、有機・慣行水田における稲・麦・大豆を含む連作と輪作の環境影響および農業所得・労働時間を比較した。特に、様々な輪作方式による違いを分析し、環境負荷が少なく経済性の高い水田輪作体系について検討した。
Journal
-
- Abstracts for ILCAJ meeting
-
Abstracts for ILCAJ meeting 2011 (0), 81-81, 2011
The Institute of Life Cycle Assessment, Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001205661273344
-
- NII Article ID
- 130004598457
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed