Comparative life cycle assessment of organic and conventional soybean production in paddy fields under rotational cropping
-
- Hokazono Shingo
- National Agriculture and Food Research Organization
-
- Hayashi Kiyotada
- National Agriculture and Food Research Organization
-
- Sato Masaei
- National Agriculture and Food Research Organization
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 水田輪作体系における有機・慣行大豆生産の比較LCA
Abstract
日本で生産される大豆の8割以上は水田転作により作られているが、この田畑輪換には雑草防除やメタン発生低減等の副次的効果もあり、特に前者には有機農業への効果が期待される。そこで本研究では、水稲と大豆を含む慣行および有機水田輪作体系の比較LCAを実施し、影響領域間のみならず作物間の環境影響のトレードオフを分析したうえで水田転作による有機大豆生産の可能性と課題について検討した。
Journal
-
- Abstracts for ILCAJ meeting
-
Abstracts for ILCAJ meeting 2010 (0), 126-126, 2010
The Institute of Life Cycle Assessment, Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001205661651712
-
- NII Article ID
- 130004598096
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed