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- 大橋 淳史
- 愛媛大学教育学部
書誌事項
- タイトル別名
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- A New Oxidation-reduction Titration Method for Quantitative Analysis of Vitamin C Content in Some Commercial Beverages and Mandarin Oranges Produced in Ehime Prefecture
- セイリョウ インリョウスイ ト エヒメケンサンミカン ニ フクマレル ビタミン C ノ ガンユウリョウ ノ テイリョウ ジッケン オ トオシタ サンカ カンゲン ハンノウ ニ カンスル ガクシュウ
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抄録
It is necessary to correct the iodine content with the standard solution of vitamin C before the oxidation-reduction titration using gargle iodine is performed. Quantitative analyses using the gargle solution made clear that the vitamin C content in commercial beverages are not inconsistent with the values on the label of the bottle, because the vitamin C is gradually decomposed by oxygen gas in the air. Although the new titration method is very easy and simple, it will add a quantitative consideration to the chemical experiments by high-school students. Although the method is also applicable for measuring the vitamin C content of madarin oranges on the market, it is noteworthy that the observed values are widely spread.
収録刊行物
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- 科学教育研究
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科学教育研究 36 (3), 262-268, 2012
一般社団法人 日本科学教育学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001205751774080
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- NII論文ID
- 110009517861
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- NII書誌ID
- AN00036978
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- ISSN
- 21885338
- 03864553
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- NDL書誌ID
- 024021861
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可