- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Diacetyl in Fermented Foods and Beverages
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 食品とジアセチル
- 食品とジアセチル--古くて新しいトピックス
- ショクヒン ト ジアセチル フルクテ アタラシイ トピックス
- 古くて新しいトピックス
Search this article
Description
古くからジアセチルは発酵飲食品の品質を左右する重要な香気成分である。筆者は長年発酵飲食品中で最も弁別閾値の低いビール中でのジアセチル生成メカニズムとその制御について研究されてきた。ここでは全般的なジアセチル問題と新しい技術を駆使した制御問題を取り上げて貰った。
Journal
-
- JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN
-
JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN 99 (5), 315-323, 2004
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001206101957888
-
- NII Article ID
- 10012968048
-
- NII Book ID
- AN10034389
-
- COI
- 1:CAS:528:DC%2BD2cXkslGmsrs%3D
-
- ISSN
- 21864012
- 09147314
-
- NDL BIB ID
- 6961202
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL Search
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed