ラピッドメディア-DOによる生鮮食品中の大腸菌群迅速検査
書誌事項
- タイトル別名
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- Rapid Test for Coliforms in Fresh Foods Using Rapid Media-DO
- ラピッドメディア‐DOによる生鮮食品中の大腸菌群迅速検査
- ラピッドメディア DO ニ ヨル セイセン ショクヒン チュウ ノ ダイチョウキングン ジンソク ケンサ
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抄録
The ability to detect coliform microorganisms was compared between the method using Rapid Media-DO (RM-DO) and two conventional methods (desoxycholate agar and BGLB broth) in 36 fresh food items (meat, fish, and vegetables). The numbers of microorganisms detected by the Rapid Media-DO method were then correlated with those by the two conventional methods. Although there was no difference between the numbers detected by the RM-DO desoxycholate agar methods, the numbers were significantly greater than those detected by the method using BGLB broth. These results indicate that the Rapid Media-DO method would be applicable to rapidly check meat, fish, and vegetable samples for coliform contamination.
収録刊行物
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- 日本家政学会誌
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日本家政学会誌 55 (5), 399-403, 2004
一般社団法人 日本家政学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390001206334052352
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- NII論文ID
- 110003167019
- 130003852034
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- NII書誌ID
- AN10040097
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- ISSN
- 18820352
- 09135227
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- NDL書誌ID
- 6955093
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- NDL-Digital
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可