書誌事項
- タイトル別名
-
- Studies on Fermentation of Soysauce Mash
- ショウユ モロミ ノ ハッコウ ニカンスルケンキュウ 4 ショウユチュウ ノ
- (第4報)醤油中の酵母生育阻害,醗酵能増強成分の同定について
この論文をさがす
抄録
Twelve functions were prepared from weak acid partition of ether extract of soysauce, and No.9, 10 and 11 functions were shown to have an inhibitory effect on growths and an enhancing effect on fermentation activities of soysauce-yeasts.<BR>The components found in No.9 and 10 were identified as vanillin and the component in No.11 was recognized to be guaiacol like compound.
収録刊行物
-
- 日本食品工業学会誌
-
日本食品工業学会誌 23 (2), 53-58, 1976
社団法人 日本食品科学工学会
- Tweet
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001206406306560
-
- NII論文ID
- 130003966766
-
- NII書誌ID
- AN00192587
-
- NDL書誌ID
- 1697199
-
- ISSN
- 00290394
-
- 本文言語コード
- ja
-
- データソース種別
-
- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可