アルギン酸のマニュロン酸グルロン酸比
書誌事項
- タイトル別名
-
- Mannuronic to guluronic acid ratios of alginic acids prepared from various brown seaweeds.
- アルギン酸のマニュロン酸・グルロン酸比〔英文〕
- アルギンサン ノ マニュロンサン グルロンサンヒ エイブン
この論文をさがす
説明
The ratios of mannuronic acid (M) to Guluronic acid (G) were determined in sodium alginate preparations from brown seaweeds. The M/G ratios widely varied according to the species of seaweed, ranging between 0.34 and 1.79. The M/G ratio of alginic acid preparation did not correlate with the intrinsic viscosity of its sodium salt solution, suggesting that the M/G ratio is not associated with the conformation of sodium alginate. On the other hand, the M/G ratios clearly correlated with its yield from a brown seaweed.
収録刊行物
-
- 日本水産学会誌
-
日本水産学会誌 49 (10), 1591-1593, 1983
公益社団法人 日本水産学会
- Tweet
キーワード
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390001206413213312
-
- NII論文ID
- 130001544030
-
- NII書誌ID
- AN00193422
-
- COI
- 1:CAS:528:DyaL2cXitVCkug%3D%3D
-
- ISSN
- 1349998X
- 00215392
- http://id.crossref.org/issn/00215392
-
- NDL書誌ID
- 2608405
-
- 本文言語コード
- en
-
- データソース種別
-
- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可