- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Black Soybean Polyphenol on Health Beneficial Effects: Procyanidins on Health Beneficial Functions and Their Mechanisms
-
- YAMASHITA Yoko
- 神戸大学大学院農学研究科
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 黒大豆ポリフェノールの機能性に関する研究
- 2018年農芸化学若手女性研究者賞 黒大豆ポリフェノールの機能性に関する研究 : プロシアニジン類の生体調節機能とその作用機構
- 2018ネン ノウゲイ カガク ワカテ ジョセイ ケンキュウシャショウ クロ ダイズ ポリフェノール ノ キノウセイ ニ カンスル ケンキュウ : プロシアニジンルイ ノ セイタイ チョウセツ キノウ ト ソノ サヨウ キコウ
- プロシアニジン類の生体調節機能とその作用機構
Search this article
Description
<p>食と健康志向の高まりにより,食品の機能性に関する研究が盛んに行われている.大豆は畑の肉と称されるとおり,タンパク質,ミネラル,ビタミンなどの栄養素が豊富であるとともに,ポリフェノールや食物繊維,オリゴ糖など多くの生体調節機能を発揮する成分も豊富であり,健康維持増進に重要な食材の一つに挙げられる.なかでも黒大豆は,種皮が呈する色素成分としてフラバン-3オール類やアントシアン類などのポリフェノールが多く含まれているのが特徴であり,私たちの研究室では,これらのポリフェノールに着目して研究を行ってきた.本稿では,黒大豆ポリフェノールの機能性について,これまでに明らかにされてきた知見の一部を紹介させていただく.</p>
Journal
-
- KAGAKU TO SEIBUTSU
-
KAGAKU TO SEIBUTSU 57 (3), 146-152, 2019-02-20
Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390002184876639744
-
- NII Article ID
- 130007800450
-
- NII Book ID
- AN00037573
-
- ISSN
- 18836852
- 0453073X
-
- NDL BIB ID
- 029541814
-
- Text Lang
- ja
-
- Article Type
- journal article
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL Search
- Crossref
- CiNii Articles
- KAKEN
-
- Abstract License Flag
- Disallowed