書誌事項
- タイトル別名
-
- Virucidal Effects on SARS-CoV-2 by the Combined Use of Low Concentration Ethanol and Multiple Surfactants
- テイノウド エタノール ト カイメン カッセイザイ ノ ヘイヨウ ニ ヨル シンガタ コロナウイルス ニ タイスル フカツカ コウカ
この論文をさがす
説明
<p>We found the effect of ethanol, even at low concentrations, on inactivation of SARS-CoV-2 in combination with surfactants. Less than 20% ethanol did not inactivate SARS-CoV-2, whereas high virucidal effects were observed by using 10% ethanol mixed with several surfactants. The present results indicate that the combination of low concentration ethanol and multiple surfactants shows a high virucidal effect as well as a bactericidal effect. The results also provide useful information to prevent the spread of SARS-CoV-2 contamination in the food industry, especially in the food service industry.</p>
収録刊行物
-
- 日本食品微生物学会雑誌
-
日本食品微生物学会雑誌 38 (2), 93-97, 2021-06-30
日本食品微生物学会
- Tweet
キーワード
詳細情報 詳細情報について
-
- CRID
- 1390007149514449408
-
- NII論文ID
- 130008063247
-
- NII書誌ID
- AN10552871
-
- ISSN
- 18825982
- 13408267
-
- NDL書誌ID
- 031595920
-
- 本文言語コード
- ja
-
- データソース種別
-
- JaLC
- NDLサーチ
- Crossref
- CiNii Articles
- OpenAIRE
-
- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可