The effect of post-operative holding in low-salinity water and water temperature on Akoya pearl quality
-
- ATSUMI TAKASHI
- Mie Prefecture Fisheries Research Institute
-
- TANAKA SHINJI
- Mie Prefecture Fisheries Research Institute
-
- AOKI HIDEO
- Mie Prefecture Fisheries Research Institute
-
- KOMARU AKIRA
- Graduate School of Bioresources, Mie University
Bibliographic Information
- Other Title
-
- アコヤ真珠の無キズ珠率に及ぼす低塩分海水養生と水温の影響
- アコヤ シンジュ ノ ムキズ シュリツ ニ オヨボス テイエンブン カイスイ ヨウジョウ ト スイオン ノ エイキョウ
Search this article
Abstract
<p> 無キズ珠率に及ぼす養生と水温の影響を検証するため,水温17-28℃の時期に塩分25 psu海水入り水槽に8日間収容する低塩分海水養生と現行の海上養生を行い,キズ・シミの無い真珠の出現率(無キズ珠率)と真円真珠の出現率(真円真珠率)に及ぼす養生方法と水温の影響を推定した。その結果,養生方法は無キズ珠率,真円真珠率に及ぼす影響が大きく,低塩分海水養生は海上養生よりも無キズ珠率を2.1倍,真円真珠率を2.0倍向上させると推定された。一方,水温は無キズ珠率や真円真珠率に与える影響が小さいと考えられた。</p>
Journal
-
- NIPPON SUISAN GAKKAISHI
-
NIPPON SUISAN GAKKAISHI 88 (2), 80-82, 2022-03-15
The Japanese Society of Fisheries Science
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390010292841504256
-
- NII Article ID
- 130008154267
-
- NII Book ID
- AN00193422
-
- ISSN
- 1349998X
- 00215392
-
- NDL BIB ID
- 032096276
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed