HPLCによる食品中のホスファチジルエタノールアミン, ホスファチジルコリンおよびそれらのリゾ型の定量

書誌事項

タイトル別名
  • Determination of Phosphatidylethanolamine, Phosphatidylcholine and Lyso-types in Foods by HPLC
  • HPLC ニ ヨル ショクヒン チュウ ノ ホスファチジルエタノールアミン ホスファチジルコリン オヨビ ソレラ ノ リゾガタ ノ テイリョウ

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説明

(1) A sensitive rapid method was established for determining phosphatidylethanolamine, phosphatidylcholine and lyso-types in foods by HPLC.<BR>(2) A Nucleosil 50-7 column, was used. Elution was carried out with a mixture of acetonitrile, methanol and 85% phosphoric acid (760 : 100 : 9) as the mobile phase. The UV detector was set at 202nm.<BR>(3) The recovery phospholipids added to lard, margarine, cream powder and milk at 0.1% or 0.5% was from 85.7103% and the coefficient of variance ranged from 0.713.47%. The detection limits were 0.002% for PE and PC and 0.005% for LPE and LPC.

収録刊行物

  • 日本油化学会誌

    日本油化学会誌 48 (8), 801-806,817, 1999

    公益社団法人 日本油化学会

被引用文献 (1)*注記

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参考文献 (13)*注記

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