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- 畠山 詩織
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 加福 万愉
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 岡本 知也
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 柿崎 友佳
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 島崎 奈々
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 藤江 望未
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 高橋 将太
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 仲山 真弘
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 田川 博之
- 秋田大学大学院医学系研究科 秋田大学発酵食品開発研究所
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- 小松田 敦
- 秋田大学大学院医学系研究科 秋田大学発酵食品開発研究所
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- Ewa GRAVE
- 秋田大学大学院工学資源学研究科
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- 涌井 秀樹
- 秋田大学大学院工学資源学研究科 秋田大学大学院医学系研究科 秋田大学発酵食品開発研究所
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- 伊藤 英晃
- 秋田大学大学院工学資源学研究科 秋田大学発酵食品開発研究所
書誌事項
- タイトル別名
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- <b>Studies on the Anticancer Mechanisms of the Natto </b><b>Extract </b>
- ナットウ チュウシュツ セイブン ニ ヨル コウガン サヨウ キコウ ノ カイセキ
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説明
<p>We have investigated anti-cancer properties of Natto, a traditional Japanese food made from soybeans fermented with bacillus subtilis. The protein related ingredient was partially purified from Natto using an ammonium sulphate fractionation and added to HeLa cells. As a result, all cancer cells perished the next day. On the other hand, if only a protein related extract from boiled beans and fermented soybean bacterium was added, there were no changes in cell growth. We purified and investigated amino acid sequence of anti-cancer peptide from Natto using Butyl Sepharose column chromatography of 5-kDa peptide. The peptide appeared to be a new antibacterial peptide.</p>
収録刊行物
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- 素材物性学雑誌
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素材物性学雑誌 27 (1_2), 15-19, 2016
日本素材物性学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282679321168512
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- NII論文ID
- 130005875957
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- NII書誌ID
- AN10140273
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- ISSN
- 18846610
- 09199853
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- NDL書誌ID
- 027297930
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可