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- 原 利男
- 農林水産省茶業試験場
書誌事項
- タイトル別名
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- Volatile Compounds Formed on Roasting L-Theanine with D-Glucose
- L テアニン ト D グルコース ノ バイショウ ニ ヨッテ セイセイスル キ
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抄録
A mixture of L-theanine (γ-glutamylethylamide) and D-glucose was roasted at 150_??_160°C for about an hour. From the condensate of volatile components, 1-ethyl-3, 4-dehydropyrrolidone, as the main product, and five pyrroles, three alkyl pyrazines and four furans were identified by the spectroscopic methods (GC-MS and NMR) and gas chromatographic analysis. A formation pathway of 1-ethyl-3, 4-dehydropyrrolidone from L-theanine was proposed.
収録刊行物
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- 日本農芸化学会誌
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日本農芸化学会誌 55 (11), 1069-1072, 1981
公益社団法人 日本農芸化学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282679483901184
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- NII論文ID
- 130001227468
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- NII書誌ID
- AN00196191
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- ISSN
- 18836844
- 00021407
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- NDL書誌ID
- 2333583
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可