Effects of Conditions of Hydrolysis on the Quantitative Determination of Sucrose in Fruits
-
- OSODO Kazuo
- Instruction Institute of Rural Industry, Ministry of Agriculture and Forestry
-
- KAZUMI Hidejiro
- Instruction Institute of Rural Industry, Ministry of Agriculture and Forestry
-
- KOTAKA Masayuki
- Instruction Institute of Rural Industry, Ministry of Agriculture and Forestry
-
- SHITOMI Hanao
- Instruction Institute of Rural Industry, Ministry of Agriculture and Forestry
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 果実中の蔗糖定量に於ける加水分解条件
- カジツルイ ノ トウブン テイリョウ ニ カンスル ケンキュウ 1
- Studies on the Quantitative Determination of Sugars in Fruits, Part I
- 果実類の糖分定量に関する研究 第1報
Search this article
Description
果実中の蔗糖を定量する際の加水分解は0.1%塩酸濃度98°(沸騰水浴)にて20~30分, 2.4%塩酸濃度にては30°で8~16時間, 40°で4~8時間, 50°で45~60分の加熱で満足すべき結果を得,其際加水分解液中の蔗糖濃度が0.15%程度の時は夫々の最短時間で最大値を得る.遊離の果糖は加水分解の際に蔗糖よりも安定であって,リンゴ,洋梨等の様に糖分中60~70%の果糖を含有するものでも上記条件では果糖の分解は生じない.之は蔗糖が加水分解されて結合が切れ果糖が不安定なフラクトフラノースの環のまま遊離した際にhydroxymethyl furfuralに移行し易いのではないかと推察される。
Journal
-
- Nippon Nōgeikagaku Kaishi
-
Nippon Nōgeikagaku Kaishi 32 (9), 671-673, 1958
Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282679540224512
-
- NII Article ID
- 130001231463
-
- NII Book ID
- AN00196191
-
- ISSN
- 18836844
- 00021407
-
- NDL BIB ID
- 10061824
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed