稲麹粒から分離した多酸性麹菌<I>Aspergillus oryzae</I>のクエン酸生産能

書誌事項

タイトル別名
  • Productivity of Citric Acid of <I>Aspergillus oryzae</I>, Producing Excessive Acids, Isolated from Ina-Koji
  • ギジュツ ホウコク イナコウジリュウ カラ ブンリ シタ タサンセイ コウジキン Aspergillus oryzae ノ クエンサン セイサンノウ

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説明

Aspergillus oryzae N-1 and N-4 were isolated from ina-koji. Those isolates produced citric acid 4 times much as Aspergillus oryzae RIB-176, using sake making, in rice koji. Using the rice koji of 40% moisture, A. oryzae N-1 produced a great deal of citric acid in polished rice of 73.8% at 32°C and A. oryzae N-4 in polished rice of 53.6% at 37°C.

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参考文献 (10)*注記

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