日本の牛乳における乳酸菌の分布およびその性質に関する研究

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書誌事項

タイトル別名
  • Studies on the Distribution and Properties of Lactic Acid Bacteria in Cow's Milk in Japan
  • II. Proteolytic Activity of Lactic Acid Bacteria
  • II 乳酸菌の蛋白分解力について

抄録

The proteolytic activity of lactic acid bacteria in skim-milk medium was determined by the increase in free-amino-acid contents and decrease in quantity of precipitated protein.<br>Of 30 strains tested, five showed a high proteolytic activity with a decomposition rate of 10-40 per cent of milk protein. Especially, some strains of Lactobacillus casei and Lactobacillus bulgaricus may be useful as starter for cheese ripening.

収録刊行物

  • 日本畜産学会報

    日本畜産学会報 29 (6), 362-364, 1959

    公益社団法人 日本畜産学会

詳細情報 詳細情報について

  • CRID
    1390282680169100928
  • NII論文ID
    130000735559
  • DOI
    10.2508/chikusan.29.362
  • ISSN
    18808255
    1346907X
  • 本文言語コード
    ja
  • データソース種別
    • JaLC
    • Crossref
    • CiNii Articles
  • 抄録ライセンスフラグ
    使用不可

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