日本の牛乳における乳酸菌の分布およびその性質に関する研究
書誌事項
- タイトル別名
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- Studies on the Distribution and Properties of Lactic Acid Bacteria in Cow's Milk in Japan
- II. Proteolytic Activity of Lactic Acid Bacteria
- II 乳酸菌の蛋白分解力について
抄録
The proteolytic activity of lactic acid bacteria in skim-milk medium was determined by the increase in free-amino-acid contents and decrease in quantity of precipitated protein.<br>Of 30 strains tested, five showed a high proteolytic activity with a decomposition rate of 10-40 per cent of milk protein. Especially, some strains of Lactobacillus casei and Lactobacillus bulgaricus may be useful as starter for cheese ripening.
収録刊行物
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- 日本畜産学会報
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日本畜産学会報 29 (6), 362-364, 1959
公益社団法人 日本畜産学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282680169100928
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- NII論文ID
- 130000735559
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- ISSN
- 18808255
- 1346907X
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可