Study on contribution of breakfast cereals to physical & skin conditions of young people skipping breakfast
-
- Ide Rumi
- Kellogg (Japan) K. K.
-
- Gomyo Toshiharu
- Kagawa Nutrition University
-
- Miura Masayo
- Kagawa Nutrition University
-
- Furukawa Tomoko
- Kagawa Nutrition University
-
- Murozono Souichi
- Meikai University
-
- Matsunaga Katsuji
- Meikai University
-
- Ito Tomoko
- Heian Jogakuin (St. Agnes) University
-
- Fujimura Tomoko
- Heian Jogakuin (St. Agnes) University
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 朝食欠食若年層に対するシリアル食導入の体調及び肌に及ぼす影響
Search this article
Abstract
シリアルは一般にビタミン・ミネラルが強化され, 食物繊維が豊富なものもあり, 体調, 特に便秘や疲れ, 肌の状態を改善することが期待される。このようなシリアルの効果を検証するため, 朝食欠食の習慣がある10~30代男女70名及び, 朝食摂取している10代女性16名, 計86名について, 全粒穀物シリアルの, 体調及び肌に及ぼす影響について調べた。試験データの収集にあたっては, どこでも送受信が可能である利点を考慮して, 一般に普及している携帯電話のメール機能も利用した。
Journal
-
- Journal for the Integrated Study of Dietary Habits
-
Journal for the Integrated Study of Dietary Habits 15 (2), 102-110, 2004
THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282680174698368
-
- NII Article ID
- 10013582681
-
- NII Book ID
- AA11804821
-
- ISSN
- 18812368
- 13469770
-
- NDL BIB ID
- 7108548
-
- Text Lang
- en
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed