Estimation of the spatial distribution of waste food oil in Kyoto city

  • Terakawa Takuji
    Graduate School of Energy Science,Kyoto University Department of Socio-Environmental Science
  • Tohno Susumu
    Graduate School of Energy Science,Kyoto University Department of Socio-Environmental Science
  • Iwabuchi Yoshimi
    Faculty of Human Life and Environment,Heianjogakuin University School of Human Environmental Design

Bibliographic Information

Other Title
  • 京都市における廃食用油排出量分布の推定

Description

近年、地球温暖化問題、エネルギー資源問題が顕在化している中バイオマス資源が注目を浴びている。しかし国土の狭い日本においては生産資源だけでなく未利用・廃棄物資源も有効利用していく必要がある。本研究では都市におけるバイオマスエネルギー利用システムとして廃食用油のバイオディーゼルとしての活用をライフサイクルの観点から評価するために、その基礎情報として、京都市における廃食用油排出量分布を事業系、家庭系に二分し推定し、その地域性を考察した。

Journal

Details 詳細情報について

  • CRID
    1390282680639219456
  • NII Article ID
    130005032193
  • DOI
    10.11539/ilcaj.2005.0.133.0
  • Data Source
    • JaLC
    • CiNii Articles
  • Abstract License Flag
    Disallowed

Report a problem

Back to top