書誌事項
- タイトル別名
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- Seasonal Nutrient Fluctuations of Spinach : Spinacia Oleracea
- 出回り期の長い野菜(1)季節による「ほうれんそう」の栄養成分の変動
- デマワリ キ ノ ナガイ ヤサイ 1 キセツ ニ ヨル ホウレンソウ ノ エイヨウ セイブン ノ ヘンドウ
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説明
Spinach nutrient levels seem to change considerably throughout the year. In this paper, we measured the levels of proximate composition, minerals, carotene, niacin and vitamin C in spinach in spring, summer and winter. The water content in summer was significantly high (p<0.001) compared to that in other seasons, while the levels of protein and carbohydrates were low (p<0.001). Levels of lipid and ash tended to increase in spring. Mineral contents depended on the individual specificity. Vitamin content decreased in summer. In particular, the levels of niacin and vitamin C were significantly lower in summer.
収録刊行物
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- ビタミン
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ビタミン 74 (12), 579-581, 2000
公益社団法人 日本ビタミン学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282680762050304
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- NII論文ID
- 110002843969
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- NII書誌ID
- AN00207833
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- ISSN
- 2424080X
- 0006386X
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- NDL書誌ID
- 5630383
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- NDL
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可