- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
22 Structure of White-opaque Injury "Shirota" in Digested and Cured Slice Sweet Potato "Hoshi-imo"
-
- IKAI Nozomi
- IBARAKI University
-
- MATSUDA Toshiaki
- IBARAKI University
-
- NAKATANI Makoto
- NICS
-
- NITTA Youji
- IBARAKI University
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 22 蒸切干しサツマイモにおける「シロタ」の構造的特徴と白色不透明化の要因
Search this article
Description
蒸切干しサツマイモ(干しいも)の商品価値には、柔らかさ、甘さなどの食感とともに外観品質が大きく関与する。外観品質を低下させる要因として、「シロタ」と称される白色不透明部の発生がある。シロタは生いもを蒸した後の乾燥過程で発生する外観の変化で、様々な程度のものがみられる。しかし、シロタの発生原因や品種、栽培条件などとの関係については不明な点が多い。本報では、シロタの構造的特徴を明らかにし、白色不透明化する要因について検討した。
Journal
-
- Kanto Journal of Crop Science
-
Kanto Journal of Crop Science 17 (0), 56-57, 2002
Crop Science Society of Japan kanto Branch
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282680812897280
-
- NII Article ID
- 110001787314
-
- ISSN
- 24242225
- 13416359
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed