- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
「グルコン」酸醗酵に就て (第二報)
Bibliographic Information
- Other Title
-
- 「オキシ、グルコン」酸 (「五-ケト、グルコン」酸) の生成に就て
Search this article
Description
本研究中著者等はヘルマン氏の「パクテリウムグルコニクム」に關する研究第三報 (S. Hermann. Biochem. zeit Bd 214, S. 357-367, 1929) 及びベルンハウエル及びシエーン兩氏の「パクテリウムキシリヌム」による酸化に關する研究第二報 (K. Bernhaaeru. K. Schön. zeit. f. physiol. chemie Bd. 180. S.232-240. 1929) に接したり、ヘルマン氏に據れば「パクテリクム、グルコニクム」は葡萄糖、「遊離グルコン酸」、「グルコン酸藍」(石灰竝に曹達鹽)、果糖より「五-ケトグルコン」酸を生産すと報じ. ベルンハクエル氏等に擦れば「パクテリウムキシリヌム」は岩酸石灰の存在に於て葡萄糖より同酸を生産すと云ふ
Journal
-
- JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN
-
JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN 25 (2), 16-23, 1930
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681025453056
-
- NII Article ID
- 130004108797
-
- ISSN
- 21864004
- 0369416X
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed