- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Bibliographic Information
- Other Title
-
- グレーン ウィスキー ニカンスルケンキュウ 3 バクガ トウカエキ Wort
- 麦芽糖化液 (Wort) の緩衝作用について
Search this article
Description
酸及びアルカリ滴定によりメイズ汁, 麦芽汁及び蒸溜廃液の緩衝能を測定した。<BR>1. 麦芽汁に比べてメイズ汁の緩衝能はきわめて弱かった。一方, 蒸溜廃液にはメイズ汁の欠点を補う特徴的な緩衝能が認められた。<BR>2. 蒸溜廃液を仕込水の一部に還元して使用する。いわゆるBacksetによる糖化醪の緩衝能の変化を検討した。Backset量20%で実用的な緩衝能の増加が認められた。Backset後, 中和してから糖化した方が糖化歩合がよかった。
Journal
-
- JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN
-
JOURNAL OF THE SOCIETY OF BREWING,JAPAN 75 (1), 81-83, 1980
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681027598592
-
- NII Article ID
- 130004324761
-
- NII Book ID
- AN00192226
-
- ISSN
- 21864004
- 0369416X
-
- NDL BIB ID
- 2167785
-
- Text Lang
- ja
-
- Data Source
-
- JaLC
- NDL Search
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed