- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Knowledge Graph Search feature is available on CiNii Labs
- 【Updated on June 30, 2025】Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Improvement of Brewning Wines and Keeping Quality of White Wines with Polyvinylpolypyrrolidone (PVPP)
-
- TSUJI Masao
- The Yamanashi Industrial Technology Center
Bibliographic Information
- Other Title
-
- ポリビニルポリピロリドン (PVPP) を利用した白ワインの品質改善
Search this article
Description
ろ過助剤のポリビニルポリピロリドン (PVPP) が, 酒類の保存のため酒類に混和できる物品として, 平成7年5月に国税庁長官から指定告示された。この酒質改善に有効性が期待されるPVPPの白ワインへの利用について, ワイン醸造の実地指導をされている筆者に解説していただいた。
Journal
-
- JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN
-
JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN 92 (7), 472-477, 1997
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681078403712
-
- NII Article ID
- 130004306230
-
- COI
- 1:CAS:528:DyaK2sXltFOru70%3D
-
- ISSN
- 21864012
- 09147314
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed