- 【Updated on May 12, 2025】 Integration of CiNii Dissertations and CiNii Books into CiNii Research
- Trial version of CiNii Research Automatic Translation feature is available on CiNii Labs
- Suspension and deletion of data provided by Nikkei BP
- Regarding the recording of “Research Data” and “Evidence Data”
Methoxypyrazines in Wine
-
- HASHIZUME Katsumi
- Materials Research Division, National Research Institute of Brewing
Bibliographic Information
- Other Title
-
- ワインのメトキシピラジン化合物
Search this article
Description
ワインでは, ブドウの品種, 生産地域や気象条件さらには収穫時期などが重要視されている。<BR>メトキシピラジン化合物は, これまでカベルネ・ソービニヨン種の特徴的な香り成分と報告されているが, 検出及び定量が困難な化合物であった。<BR>本稿では, ブドウ及びワインにおけるメトキシピラジン化合物の挙動について解脱していただきたい。今後, 日本におけるブドウの栽培, さらにはワイン醸造への進展が期待される。
Journal
-
- JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN
-
JOURNAL OF THE BREWING SOCIETY OF JAPAN 94 (12), 966-973, 1999
Brewing Society of Japan
- Tweet
Details 詳細情報について
-
- CRID
- 1390282681078434560
-
- NII Article ID
- 130004306387
-
- COI
- 1:CAS:528:DC%2BD3cXmsF2nsA%3D%3D
-
- ISSN
- 21864012
- 09147314
-
- Data Source
-
- JaLC
- Crossref
- CiNii Articles
-
- Abstract License Flag
- Disallowed