Characterization of <i>Saccharomyces cerevisiae</i> Isolated from Flower and Algal Beach Casts in Ishikawa, Japan, Using the One-step Small <i>Moromi</i> Model

  • KUDA Takashi
    <i>Department of Food Science and Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology</i>
  • YANO Toshihiro
    <i>Department of Foos Science, Ishikawa Prefectural University</i>
  • MATSUDA Akira
    <i>Chemistry and Food Department, Industrial Research Institute of Ishikawa</i>

Bibliographic Information

Other Title
  • 花および海岸漂着海藻より分離した酵母を用いた清酒小仕込試験
  • ハナ オヨビ カイガン ヒョウチャク カイソウ ヨリ ブンリ シタ コウボ オ モチイタ セイシュ ショウシコミ シケン

Search this article

Description

独自に開発した酵母による個性ある清酒の製造が各地で行われている。酵母はその地方にちなんだ花や果実等に由来するものが用いられている。ここで紹介していただいた一例は石川県内で採取された花および海藻から分離した酵母を用いた清酒製造であり,このような試みにより酒質の多様化とともに地酒のさらなるイメージアップが期待される。

Journal

References(15)*help

See more

Details 詳細情報について

Report a problem

Back to top