酵母の環境ストレス耐性(第1回)酵母の環境ストレス耐性:産業利用における重要性と分子機構
書誌事項
- タイトル別名
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- Environmental Stress Tolerance of Yeast: Importance in Industrial Uses and Molecular Mechanisms
- コウボ ノ カンキョウ ストレス タイセイ ダイ1カイ コウボ ノ カンキョウ ストレス タイセイ サンギョウ リヨウ ニ オケル ジュウヨウセイ ト ブンシ キコウ
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説明
A yeast Saccharomyces cerevisiae is one of the most important microorganisms for human beings, because this yeast is necessary to produce almost all the fermented foods and alcohol beverages. During industrial processes using S. cerevisiae, numerous environmental stresses, such as supraoptimal temperatures, oxidation, hyperosmolarity, drying and freezing/thawing, are exposed to yeast cells. To improve the industrial fermentation processes, yeast cells should have higher levels of the tolerance against the environmental stress. In this review, we describe 1) the importance of the tolerance against the environmental stress of yeast cells during industrial uses, 2) molecular mechanisms of the tolerance against the environmental stress, and 3) molecular breeding of stress tolerant yeast strains.
収録刊行物
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- 日本食品科学工学会誌
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日本食品科学工学会誌 57 (6), 225-231, 2010
公益社団法人 日本食品科学工学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282681385658880
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- NII論文ID
- 10026411048
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- NII書誌ID
- AN10467499
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- ISSN
- 18816681
- 1341027X
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- NDL書誌ID
- 10707248
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可