藍藻スピルリナ添加飼料による養殖ウシエビの体色改善
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- 廖 文亮
- 東京大学水産化学研究室 国立台湾大学漁業科学研究所
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- Nur-E-Borhan Shah Amran
- Laboratory of Marine Biochemistry, Faculty of Agriculture, The University of Tokyo
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- 岡田 茂
- 東京大学水産化学研究室
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- 松居 隆
- 東京大学水産化学研究室
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- 山口 勝己
- 東京大学水産化学研究室
書誌事項
- タイトル別名
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- Pigmentation of Cultured Black Tiger Prawn by Feeding with a Spirulina-Supplemented Diet.
- 藍藻スピルリナ添加飼料による養殖ウシエビの体色改善〔英文〕
- ランソウ スピルリナ テンカ シリョウ ニ ヨル ヨウショク ウシエビ ノ タ
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抄録
Black tiger prawn Penaeus monodon were fed with diets containing different carotenoid sources:β-carotene, Spirulina, Phaffia, and krill oil. A marked increase of carotenoid content in the carapace was observed when fed with Spirulina-supplemented diets. The best effect of Spirulina was obtained at 3% in diets. The analysis of carapace carotenoids in the Spirulina-fed prawns suggests that zeaxanthin, one of major carotenoids in Spirulina, has been rapidly converted to astaxanthin. In view of these findings, we propose that a practical strategy for pigmentation of cultured P. monodon is to feed it with a diet containing Spirulina at 3% for 1 month before harvest.
収録刊行物
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- 日本水産学会誌
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日本水産学会誌 59 (1), 165-169, 1993
公益社団法人 日本水産学会
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キーワード
詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390282681387254400
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- NII論文ID
- 130001545746
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- NII書誌ID
- AN00193422
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- ISSN
- 1349998X
- 00215392
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- NDL書誌ID
- 3814876
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- 本文言語コード
- en
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可