マサバ普通肉におけるPepstatin insensitive proteaseの分離・精製

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タイトル別名
  • Study of lysosomal enzymes in fish muscle tissue - X. Purification of a pepstatin insensitive protease from mackerel white muscle.
  • マサバ普通肉におけるPepstatin insensitive proteaseの分離・精製〔英文〕
  • マサバ フツウ ニク ニ オケル Pepstatin insensitive

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抄録

A pepstatin insensitive protease was purified from mackerel white muscle by a combination of acid treatment, ammonium sulfate fraction, Q Sepharose Fast Flow ion exchange chromato-graphy, Cellulofine GC-200 gel filtration, hydrophobic chromatography on Phenyl-Superose column, chromatofocusing on Mono P column, re-chromatofocusing on the column, and ion ex-change chromatography on Mono Q column. The specific activity of the enzyme increased about 7, 750-fold in 1.6% yield, and the final preparation proved to be homogeneous on polyacryl-amide slab gel electrophoresis.

収録刊行物

  • 日本水産学会誌

    日本水産学会誌 54 (4), 691-697, 1988

    公益社団法人 日本水産学会

被引用文献 (3)*注記

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