黒心可鍛鋳鉄の衝撃特性に対する熱処理時間および冷却方法の影響

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タイトル別名
  • The Effects of Heat-treatment Time and Cooling Method on the Impact Properties of Malleable Cast Iron
  • コクシン カタンチュウテツ ノ ショウゲキ トクセイ ニ タイスル ネツ ショリ ジカン オヨビ レイキャク ホウホウ ノ エイキョウ

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抄録

The authors reported a part of the effects of heat treatment at temperatures below A1 point on the low-temperature embrittlement. The present report supplements the previous report, and the effects of cooling method from heat-treatment temperatures and holding time at treatment temperatures are discussed from the view point of the behavior of transition temperature. The results is summarized as follows: the higher the cooling speed and the longer the holding time, the greater the susceptibility to embrittlement by 450°C treatment. The tendency to toughening by 650°C treatment is independent on the cooling method and holding time.

収録刊行物

  • 日本金属学会誌

    日本金属学会誌 26 (3), 204-209, 1962

    公益社団法人 日本金属学会

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