各種燐酸塩添加に依るコーヒー抽出効果について

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タイトル別名
  • Effects of Various Phosphates on the Hot Water Extraction of Coffee Powder
  • カクシュ リンサンエン テンカ ニ ヨル コーヒー チュウシュツ コウカ ニ ツイテ

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抄録

type:Article

This study is carried out as one of application of polyphosphates for the chemical and food industry. We considered a representative experiment of the extraction process followed by the swelling of xerogels. The addition of phosphates, especially mixed phosphates gave good results for the extraction of colouring component and total soluble materials.

近年重合燐酸塩類の化学工業や食品工業への応用の進展は目覚しいものがあり,著者等も種々の方面への応用等を研究しているがそのうちの一つである首題について報告する事とする。

[総括] (i)コーヒーの抽出に際して燐酸塩の添加は有効であり,その効果は単味添加より混合物添加の方が良好である事が判った。(ii)適当な組合せの混合物添加によってエキス分の抽出を10%,着色成分の抽出を20%以上増加する事が出来た。(iii)膨潤を伴う抽出操作の一つのモデル実験としての価値を考えて行ったものである。

identifier:富山大学工学部紀要,10(1/2), Page 39-40

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