トレーニング時における大学生男子運動選手の栄養摂取について

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  • トレーニングジ ニ オケル ダイガクセイ ダンシ ウンドウ センシュ ノ エイ
  • Foods Habits and Preferences of the College-aged Male Athletes during the Training Period

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抄録

type:Article

To make a comprehensive approach to nutrition education for the athletes,their dietary consumption data were collected during the training period.Nine male college athletes volunteered for subjects.They described the types and amount of food that they ate during the 24 hours for four consecutive days.The intake of saturated fatty acids and cholesterls exceeded the recommended requirement in all subjects,indicating that they had many meat dishes.The mean daily intake of polyunsaturated fatty acids was below the requirement in five subjects.They had no problem to be solved concerning the intake of tocopherols.

トレーニング時における大学生男子運動選手の栄養摂取について調査研究を行った。特に、脂肪酸・コレステロール・トコフエロールの摂取に注目した。飽和脂肪酸およびコレステロールの過剰摂取、必須脂肪酸の不足が認められ、トコフエロールの摂取状況には特に問題はなかった。

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