Taste of Ethanol
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- KAJIURA Hideaki
- Krin Brewery Co.Ltd., Central Laboratories for Key Technology
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- YOKOMUKAI Yoshiko
- Kirin Brewery Co.Ltd., Research Laboratory for New Product, Marketing Department, Sales & Marketing Division
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- OHNO Toshihiko
- Krin Brewery Co.Ltd., Central Laboratories for Key Technology
Bibliographic Information
- Other Title
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- エタノールの味
- エタノール ノ アジ
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Description
エタノールは酒類の主成分のひとつでありながら、ヒトにおける味覚の研究報告は比較的少ない。報告により不一致があるが、エタノール自体には苦味、甘味があり、ビール、ワインなどのアルコール飲料の中では苦味を強める傾向がある。動物においてはエタノールの味の感じ方に種差があり、マウスでは系統差がみられる。エタノール濃度は溶液の粘度に影響し、「こく」と正の相関がある。
Journal
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- The Japanese Journal of Taste and Smell Research
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The Japanese Journal of Taste and Smell Research 6 (2), 139-144, 1999
The Japanese Association for the Study of Taste and Smell
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Details 詳細情報について
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- CRID
- 1390564237988993152
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- NII Article ID
- 110001100785
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- NII Book ID
- AA11426393
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- ISSN
- 24241326
- 13404806
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- NDL BIB ID
- 4821999
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- Text Lang
- ja
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- Data Source
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- JaLC
- NDL Search
- CiNii Articles
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- Abstract License Flag
- Disallowed