品種および収穫時期の違いが長期どり栽培されたアスパラガス(<i>Asparagus officinalis</i> L.)の破断応力およびルチン含量ならびにそれらの収穫後変化に及ぼす影響
書誌事項
- タイトル別名
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- Effects of Cultivar and Harvest Season on Rupture Stress and Rutin Content and Their Changes after Harvest of Asparagus (<i>Asparagus officinalis</i> L.) Cultivated Using the Long-term Harvest Production System
- 品種および収穫時期の違いが長期どり栽培されたアスパラガス(Asparagus officinalis L.)の破断応力およびルチン含量ならびにそれらの収穫後変化に及ぼす影響
- ヒンシュ オヨビ シュウカク ジキ ノ チガイ ガ チョウキドリ サイバイ サレタ アスパラガス(Asparagus officinalis L.)ノ ハダンオウリョク オヨビ ルチン ガンリョウ ナラビニ ソレラ ノ シュウカク ゴ ヘンカ ニ オヨボス エイキョウ
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説明
<p> We investigated the effects of cultivars and harvest season on the rupture stress and rutin content of open-cultured asparagus by using 4 cultivars that were 6 years old: 'UC157,' 'NJ953,' 'Gijnlim,' and 'Purple Passion.' From the results of the rupture stress test, we found that 'UC157' could easily be hardened during 7-day storage throughout the harvest seasons. 'NJ953' and 'Gijnlim' also showed the tendency to harden during storage in autumn. In 'UC157,' 'NJ953,' and 'Gijnlim,' rutin contents in spring were higher than those in summer or autumn. Among the cultivars, 'Purple Passion' had the highest rutin content from summer to autumn. These results suggested that rupture stress and rutin content and their changes after harvest were affected by cultivar and/or harvest season.</p>
収録刊行物
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- 日本食品保蔵科学会誌
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日本食品保蔵科学会誌 38 (5), 271-276, 2012
一般社団法人 日本食品保蔵科学会
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詳細情報 詳細情報について
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- CRID
- 1390573242593735680
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- NII論文ID
- 10031122197
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- NII書誌ID
- AA11178236
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- ISSN
- 21861277
- 13441213
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- NDL書誌ID
- 024061499
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- 本文言語コード
- ja
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- データソース種別
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- JaLC
- IRDB
- NDL
- Crossref
- CiNii Articles
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- 抄録ライセンスフラグ
- 使用不可